torstai 14. heinäkuuta 2016

Why'd You Come in Here Lookin' Like That


Keski-ikä saapui varoittamatta aamupäivällä kuin kosminen läpsäys takaraivoon ja sanoi MOI, OLET VANHA. MIELIPITEESI OVAT TUNKKAISIA JA OLET ALKANUT HOMSSAHTAA.

Huomasin pyöritteleväni silmiä volyymiripsille. Halusin kertoa ihmisille volyymiripsiraivostani. Argumenttini olivat seuraavanlaisia: hyvät tekoripset näyttävät siltä, että on menossa kansallisbalettiin. Siis esiintymään. Huonot siltä, kuin naamaan olisi murskattu öljytuhosta pelastettu hyönteispopulaatio. Ja jos ne, niin kuin eyliner, ei satu ihan jetsulleen, niin kyllä näyttää siltä, että ei muutkaan asiat ole ihan kohdallaan (tähän kohtaan kielen naksuttelua).

Mielipiteeni on sukurutsaisessa suhteessa poikaystäväni mielipiteen kanssa, jossa paheksutaan valmiiksi repaleisia farkkuja. Tarkemmin ajateltuna poikaystäväni on alkanut harmaantua. Näen lähitulevaisuuden, jossa vedämme perässämme ruudullisia ostoskärryjä, leikkaamme talteen kuolinilmoituksia ja kommentoimme muita ihmisiä ääneen.

Oikeasti olen sitä mieltä, että ihmisten ulkonäkö ei kuulu minulle yhtään. Äiti Gaia on siunannut minua värittömillä ripsillä ja kompensoinut tätä sillä, että muu karvoitus on tankeaa ja mustaa, joten nauran itse kolkosti sellaisille käsitteille, kuin "luonnollinen kauneus". Vierastan myös sitä projektia, jossa bratzilta otetaan asetonilla naama pois ja maalataan tilalle down-to-earth -seurakuntanuori (tree change dolls). Kaikki tällainen haiskahtaa siltä, että joku muu, kuin henkilö itse, tietää paremmin, miltä henkilön pitää näyttää. Lisäksi huonosti tehdyt nuket näyttävät siltä huonosti korjatulta jeesusmaalaukselta. Tiedättehän. Tältä.

Sanon vaan, että hautaustoimistopeitevoide, iso tukka, tummaksi suditut kulmat ja volyymiripset ovat kaksiuloitteisena, esimerkiksi tuolla Internetissä, makeita ja saavat kunnon filtteröinnin kanssa ihmisen näyttämään mangahahmolta. Muina aikoina ne saavat ihmisen näyttämään keikalle lähtevältä Dolly Partonilta. Ei sillä, etteikö jokaisella olisi oikeutta näyttää Dollylta, jos kerran haluaa.(*
*) minä pidän Dolly Partonista, minusta Dolly on ihana.

2 kommenttia:

  1. Hitsi mä luulin että tuo on Joanna Lumley. Mun pitäisi olla parempi asiantuntija tässä!

    Eli ei mul mitään asiaa ollut.

    VastaaPoista