keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mietelauseita

Maailma kävi kylässä, kirjallisuusmaailma siis. Tapahtumaa edeltävä hössötys, kaikista olemassaolevista piuhoista kiinnipito ja itse tapahtuman huima menestys ja jälkipyykki tuntuu vieläkin. Se, ja töihin liittyvä katastrofin uhka, jotkin hallintaa saadut, mutta hämmennystä herättäneet ongelmat (kun puhutaan nuorten oirehtimisesta tarkoitetaan silkkaa ilkivaltaa ja vitun huutamista ja nujakointia hiljaisen kunnankirjaston lehtisalissa tyrmistyneiden vahnusten keskellä), pienet ja suuret voitot ja jatkuva tunne siitä, että ollaan jonkinlaisen suuren rakennemuutoksen, jopa katastrofin äärellä...

Tämä kaikki liikkuu päässä suurena salamoivana ja välähtelevänä pilvenä, joka voi kätkeä verhoisinsa dinosauruksen, lohikäärmeen, kärpäsen tai vain tyhjyyttä. Ja sen alla kulkee pieni arki lastulevylaatikosa ja ruokakaupan, työpaikan ja hoitopaikan muodostamassa kolmiossa, joka välillä onneksi laajenee, kun elämään tulee ihmisiä ja ihmiset menevät elämän sekaan. Uimaan. Kylään. Tekstiin.

Yöllä herään ajattelemaan. Olen kohta kolmeviisi. Puolisoni on kohta viidenkymmenen. Lapsi neljän. Elämäni on tässä ja se on tätä. Olen omassa sängyssäni. Ulkona on savolainen yö ja kukaan ei tiedä, mitä vuoden päästä on meneillään, paitsi että me muut olemme vanhenneet tai kasvaneet vuoden.

Elämä on absurdia ja elämä on asia, joka koko ajan ympärillä avautuu ja sulkeutuu. Ja siitä kaikesta, mistä vaikenen, on kirjoitettava.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä,vain muutos on pysyvää..meidän kirjastossa eväs paperit rapisee,leipä tuoksuu,tyttöjen kikatus,netti iskijä lyö nappulaa kuuluen ympäri salia,joku puhuu p-elimeen kovaa,vajaat kiertää hyllyjen välissä,joku ei osaa käyttää omaa netti yhteyttä,iltapäivä sadut raikaa,Vessasta kuuluu pissa lorina ym.kulkijat käyttää.Mökki haju voimakas vaatteissa.Yritän kylki asennolla viestiä, en halua puhua vaan lukea hesarini.Kuitenkin lainaan jatkuvasti kirjoja,eilen Ähtäristä,joskus Kuortaneelta,enempi omasta kirjastosta.Huhuja supistamisesta liikkuu.Kulttuuri palvelukset ovat "rasite" päättäjille,en hyväksy.
    Ennen vanhaan maksettiin vanhan pojan veroa kun täytti 35 v...
    Huomista emme tiedä..
    Kirjoita, osaat..

    VastaaPoista