maanantai 29. lokakuuta 2012

Yy Hoo

Elämä on heitellyt. Vastoin ennakkosuunnitelmia elelen tällä hetkellä yksinhuoltajana. Asiat sujuvat, vaikka kiitettävä osa informaatiosta on tullut hankittua kantapään kautta.

Ajattelin jakaa tässä joitakin hyödyllisiä selviytymisvinkkejä Sinulle, joka olet ehkä samassa tilanteessa. Kokeile, tai jätä kokeilematta. Varmaa on, ettei ole kahta samanlaista perhettä identtisissä elämäntilanteissa, joten jos joku on tyhmää, älä a) vedä hernettä poskionteloon, b) syyllistä itseäsi.

1) Telkkari babysitterinä. Meillä ei ole telkkaria, mutta kun lopulta sain Soneran ystävällisen puhelinpalvelun kanssa langattoman laajakaistan toimimaan, olemme katselleet Areenan ohjelmia.

Telkkari babysitterinä on tietysti paha. Siis PAHA. Mutta ei hätää, Pikku-Kakkonen pari kertaa viikossa antaa sinulle sen tarpeellisen 50 minuuttia, jonka voit käyttää esim. kahvakuulalla treenailuun, ruoanlaittoon tai päiväuniin. Joskus teen niin, että duunaan ruoan ja täytän liikkuvan kuvan lumoaman Pikku-Ukon ennen kuin hän huomaakaan. Meitä lapsena kaitsenut ukki, eli The Ukki teki samaa Aku Ankka -päivinä, ja katsokaa, miten normaali minusta tuli! Ei. Lapset eivät mene heti pilalle. Kaksivuotiaat, jotka joskus huijataan syömään, eivät sairastu vääjäämättä ahmimishäiriöön.

2) Sosekeitot. Ne toimivat. Ne ovat kotiruokaa. Ne ovat hyviä. Lempisosarini ovat: punajuurisosari ja pottu-seka-sosari. 

Barbiesosari: 
  • punajuuria (valmis sosepötkö tai esikypsytettyjä lohkareina)
  • perunaa, porkkanaa, omenaa ja sipulia -> keitä pehmeiksi, lisää:
  • ruokakermaa
  • mausteeksi merisuolaa ja pippuria. Syödään aurajuuston tai raejuuston kanssa.

Potut ja jotain
  • perunoita -> keitä kypsiksi, lisää
  • jotain, esim. kruunuvihanneksia (pakasteallas) ja
  • ruokakermaa
  • mausteeksi merisuolaa/yrttisuolaa ja pippuria. Syödään aurajuuston ja raejuuston kanssa.
3) Älä yritä lintsata nukkumisesta. Jotkut voivat tehdä niin toistuvasti. Minä en. Menen nukkumaan pääsääntöisesti yhtäaikaa Pikku-Ukkelin kanssa. Muuten muutun Perserkiksi. Tämä on mälsää, koska käsitteen "oma aika" voi haudata jonnekin, mutta on sitä sitten joskus.

4) Nappaile deetä. Itse otan 50 mikrogrammaa deekolmea joka aamu ja olen muuttunut toimintakykyiseksi. Myös muut placebot ovat sallittuja: sääntö: jos se toimii, käytä sitä. Kiitos vinkistä, lukijat, olette pelastaneet mun talveni!

5) Jos sinulla on hyvä ratasosa lastenvaunuihin, käytä sitä ja lenkitä itseäsi, sekä pientä tyyppiä. Meinasin jo myydä Emmaljungani, mutta totesin, että jousitettu rakenne, ilmatäytteiset renkaat, käännettävä ratasosa (suunnan voi vaihtaa) ja säädettävä kahva ovat jotain, mitä useimmissa brion isojen lasten matkarattaissa ei todellakaan ole. Ja säästin rahaakin.

Tollaisilla mennään. Muitakin vinkkejä voi olla takataskussa. Pärjäilkää ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti