perjantai 30. marraskuuta 2012

Aye-aye

Kaipaus on nisäkäs. Se on puoliapina, lori tai ai ai, jolla on vahvat näpit ja isot silmät. Se näkee sinut. Vaikka olis miten pimeää. Se näkee sinut. Ja vaikka se olisi kuinka verkkainen, ja sinä nopea, se saa sinut lopulta kiinni.

Eeva Kilpi kirjoittaa Tamarassa naisen voimasta, että se perustuu kuukautisiin, tiehyiden aukeamiseen, eritteisiin. Hengitykseen ja limaan, vereen, hikeen, maitoon. Kaikkiin niihin orgaanisiin huuruihin, joita ihminen luo. Että se on uudistumista, jatkuvaa biologista uudistumista, ja sen vuoksi nainen on olento, joka luo ja uudistaa. Tulee heti tyhjä olo. Mielestä tulee tyhjä. Se on kuin siivottu huone, haaveista, kuvitelmita puhdas tila. Mutta siellä on kaipaus. Ja kaipaus on vahva nisäkäs, joka pysyy hengissä, niin kuin rotta, vaikka maailma sellaisena kuin sen tunnemme loppuisi ja aika huuhtelisi ihmisistä nuoruuden pois.

Kuuntelin yöllä tuulta, joka rynkytti ikkunoita ja riuhtoi ovea. Päivällä kuuntelen musiikkia niin kuin se olisi jokin keskushermostoon vaikuttava huume. Yhä suurempia annoksia. Suoraan tärykalvoille. 2 kommenttia:

 1. Miehillä on 8 reikää,naisilla 9 kaikki "valskaa",reikiä pitää olla paineen tasauksen vuoksi.

  Markan serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee vähän tunnelmasta toiseen, mutta My point exactly. Luultavasti.

   Poista